CHP VE ATATÜRK...

Çok yanılıyoruz bazen, üzülüyoruz, ve kızıyoruz. Akdenizliyiz nede olsa, tez canlı ve heyecanlı, hisli ve ihtiraslı. Günlük düşünüyoruz bir çoğumuz bende dahil belki, halbuki siyaset uzun nefes işi , bakın etrafınızdaki liderlere ve siyasetcilere hepsinin hayatı bir roman olur. Her biri ayrı katagorilerde oskara aday gösterilir. Atatürk CHPyi kurduğunda halbuki ne gibi hisler taşıyordu, bende aynı duygularla gimedimi bu partiye ? ya siz aynı duygularla katılmadınızmı ? Bayrak sallayanlar Cumhuriyet bayramında, Türkiye laiktir ,laik kalacak diyenler ya sizler ? O zaman bu lakırtı ve takıntı nedir ? Televizyonda seyrediyorum bazı yorumcuları takmışlar Baykala, yok bırakmalıymış ,kılıçdaroğlu gelmeliymiş, vs. vs. Anketler ve olasalıklar iktidarda olduk sakın kanmayın ha, rakiplerimiz o kadar basit değil bir dış mesele anlayana.
Düşünün Deniz Baykal sizce ne düşünüyor ? O niçin siyaset yapıyor ? Kılıçdaroğlunu kim aday yaptı ? Ya kılıçdaroğlu ne düşünüyor bu konularda ? Ben birçok kez bu ikili ile beraber oldum, en son Adalarda beraberdik, o kadar birlikte uyumlularki , o kadar inanmış ve konsantre olmuşlarki , İşte ben bu yüzden CHP liyim. Deniz Baykal vatanını bu kadar sevmeseydi ve bencil olsaydı çoktan bir kenarda, belkide İsviçre alp lerinde villasında yorumlar yaparak keyif yapardı, bence o CHP yi vatanı kadar çok sevdiği için hala şehir şehir dolaşıyor. Kılıçdaroğluna gelince, hangimiz onu inkar edebilir? Seçim otobüsünde kılıçdaroğlu şarkısı çalarken herkez el sallıyordu, bu çok az siyasetciye nasip olur. Kılıçdaroğlu bence hepimize örnek oldu ve olacak. Biz CHP liler ne kadar çok kılıçdaroğulları bulursak Atatürkün Chp sine kavuşur ve yükseliriz, onuda bulan Baykal değilmi ? Hacaloğlu seçim çalışmalarında 18 yaşındaymış gibi heyecanlı ve inançlıydı.
Bakın Atatürk ne diyor.
" Arkadaşlar ! Halk partisi, ülke ve ulus ,her türlü dayanaktan yoksun bırakılarak felakete atıldığı uğursuz kargaşada bütün milleti kadrosu içine alarak kuvvet ve kudret yapan , dış düşmanları kovan, iç düşmanları yok eden , halka özgürlük ve eğemenlik sağlayan kutsal bir cemiyettir "
İşte benim CHP anlayışım ve partim bu. Liste kavgaları ve pazarlığı yaparak siyaset yapanlar, yok o zaman ben o veya şu partiye giderim diyenler , partide ayak kaydırma üzerine siyaset yapanlar ,siz malesef CHP li değilsiniz. Ne mutlu Türküm diyene...

Hiç yorum yok: